Statement Kernachtig Groesbeek over carnaval in het centrum

Er is reuring ontstaan over een collegevoorstel waarin er geen ruimte op het marktterrein is voor bijvoorbeeld de carnavalstent. Voor Kernachtig Groesbeek is heel erg duidelijk dat er te allen tijde ruimte in het centrum van Groesbeek moet zijn voor kermis, carnaval en alle andere festiviteiten die Groesbeek zo hecht maken. Deze zaken vieren wij in ons centrum en zullen wij blijven vieren in het centrum.

Lees meer »

Tip: toeslag energiekosten

De kosten van gas en elektriciteit stijgen enorm. Als u een laag inkomen heeft, kunt u een toeslag aanvragen van € 800. Als u een uitkering van de gemeente heeft, is dit bedrag al aan u overgemaakt.Heeft u geen uitkering van de gemeente, kijkt u dan op onderstaande links van de Gemeente Berg en Dal voor meer informatie.

Lees meer »

Kernachtig Groesbeek stelt schriftelijke vragen over bomenkap

De fractie van Kernachtig Groesbeek heeft schriftelijke vragen ingediend over de boskap in ons mooie bosgebied. In een periode waarin problemen met stikstof aan de orde van de dag zijn, waar boeren al of niet gedwongen gaan worden hun bedrijf te staken om de effecten van hun uitstoot op nabijgelegen Natura 2000 gebieden te beperken, waar de maximale snelheid naar 100 km/u is verlaagd en waar het in het algemeen slecht gaat met de natuur.

Lees meer »

Wethouders officieel benoemd

Afgelopen donderdag 19 mei zijn de nieuwe wethouders van het College van B&W officieel benoemd. Namens Kernachtig Groesbeek zijn dit Irma van de Scheur en Erik Weijers. Namens LOKAAL! Berg en Dal zijn dat Ria Barber en Alex ten Westeneind. Ze gaan er met frisse moed tegenaan om onze mooie gemeente nog mooier te maken!

Lees meer »

Kernachtig Groesbeek stormt de gemeenteraad binnen

Kernachtig Groesbeek heeft met zeven zetels een geweldige verkiezingsoverwinning behaald! Binnenkort nemen namens onze partij zeven betrokken, enthousiaste en benaderbare mensen plaats in de gemeenteraad. En nu de officiële uitslag bekend is gemaakt, betekent dat deze mensen zijn gekozen als raadslid:

Lees meer »

Onze motie over kruispunt Nieuwe Drulseweg/Nijerf/Van de Veldeweg aangenomen!

Tijdens de raadsvergadering op 10 februari heeft Kernachtig Groesbeek een motie ingediend die het college verzoekt om een veilige oversteek voor alle verkeersdeelnemers te creëren op het kruispunt Nieuwe Drulseweg/Nijerf/Van de Veldeweg. Dit kruispunt is heel erg druk met schoolgaande kinderen en kinderen die gaan sporten, om over de Kindervakantiewerk Groesbeek week maar te zwijgen.

Lees meer »