De komende vier jaar gaat Kernachtig Groesbeek zich inzetten voor de inwoners van de gemeente Berg en Dal. Dat doen we in het College van B&W maar zeker ook in de carrousel en de gemeenteraad. Namens Kernachtig Groesbeek zijn dat de volgende mensen.

Wiebo Kersten

Fractievoorzitter

Wiebo Kersten (52) is in het dagelijks leven werkzaam als juridisch adviseur en sinds twee jaar ook actief met een eigen juridisch adviesbureau. Hij adviseert diverse gemeenten op het gebied van het omgevingsrecht. Sinds 2005 is hij politiek actief voor Sociaal Groesbeek, samen met Hans Peters vormde hij sinds 2014 de fractie van Sociaal Groesbeek. Voor die tijd was hij jarenlang lid van de Carrousel. Wiebo zal zich voornamelijk bezig gaan houden met vraagstukken op het ruimtelijk gebied, het gaat hierbij onder meer om de bouw van woningen. Woningen die voor onze inwoners keihard nodig zijn.

Johanna Brouwer

Gemeenteraadslid

Johanna Brouwer woont sinds 1989 in Groesbeek (in de Breedeweg) maar is geboren en getogen in Oost-Groningen. Na een lange schooltijd (MAVO-HAVO-PA-Universiteit Onderwijskunde) zocht zij een baan. Toen er een werkgebied vrij kwam rondom Nijmegen aarzelde zij geen moment en ging wonen aan het Meidoornplantsoen. Wat haar aansprak was de prachtige omgeving maar meer nog de levendigheid in het dorp. Johanna is jaren actief geweest als Carrousellid en raadslid namens VOLG. Ze heeft er geen spijt van gehad, in de politiek kun je iets bijdragen voor je omgeving.

Hennie Eikholt

Gemeenteraadslid

Hennie Eikholt is geboren op het Hemeltje en bracht zijn jeugd door op De Horst. Sinds 1984 woont hij samen met Anita in het centrum van Groesbeek. Hennie is lid van de verenigingen DVSG en De Treffers, zangkoor History Sounds en bestuurslid van buurtvereniging ’t Vijfakkerhoekje. Hij ziet Berg en Dal als een unieke gemeente, Groesbeek het mooiste dorp van het land (waar hij tijdens zijn periode bij het korps Mariniers altijd naar terug verlangde). Sinds 2004 heeft hij zich aangesloten bij de Groesbeekse Volkspartij en zit vanaf 2006 in de gemeenteraad.

William Janssen

Gemeenteraadslid

William Janssen ('Fiem') is 56 jaar en getrouwd met Betty Wouters. Al 15 jaar de uitbater van café 'Ut Huuske' in Groesbeek en voormalig uitbater van vier cafés in Nijmegen waaronder het Eurocafé. William is een echt carnavalsdier, hij was Prins in 1994 en 2014. De carnavalsoptocht loopt hij al onafgebroken mee vanaf zijn elfde jaar. Bestuursfuncties heeft hij jarenlang vervuld bij Germania (wedstrijdcoördinator) en in vele rollen bij De Feestneus. Momenteel al jaren voorzitter van het Filmarchief Groesbeek. Jaren actief voor de lokale tv van Omroep Groesbeek (van Groesbeek in beeld' heeft hij bijna 300 afleveringen gemaakt). Sinds 2013 heeft hij de stichting Filmarchief Groesbeek opgericht. Vanaf 2006 is hij actief voor Sociaal Groesbeek.

Hans Peters

Gemeenteraadslid

Hans Peters is 62 jaar, getrouwd met Jacqueline en woonachtig op de Stekkenberg maar geboren in Breedeweg. Sinds 2006 zit hij in de gemeenteraad van Groesbeek/Berg en Dal voor Sociaal Groesbeek. Was een van de aanjagers voor het referendum voor de gemeentenaam tijdens de herindelingsverkiezingen van 2014. Ook maakt hij zich hard voor het behoud van de Groesbeekse bossen, betaalbare woningbouw en activiteiten voor de jeugd in de gemeente. In het begin vond hij een fusie met de andere twee partijen een vreemde gedachte, maar het doel is hem helder: de kern Groesbeek wordt nu meer dan ooit vertegenwoordigd in de gemeenteraad.

Lies van Campen

Gemeenteraadslid

Lies woont met haar man Gerard in Heilig Landstichting. Opgegroeid in een klein katholiek dorp, omringd door veel familie in een kleine gemeenschap in Zeeuws Vlaanderen. Na de middelbare school in Hulst koos zij voor de studie biologie in Nijmegen. Water, natuur, landschap en milieu zijn de rode draad in haar werk bij Rijkswaterstaat. Zij wil zich graag inzetten voor een fijne woonomgeving waarin iedereen mee kan doen en waar iedere stem er toe doet. Ze is voorzitter van de dorpsvereniging Heilig Landstichting en was in het verleden jarenlang ook voorzitter van VOLG. Voor Kernachtig Groesbeek wil zij bijdragen op het gebied van duurzaamheid, natuur en landschap.

Peter Zwitserloot

Gemeenteraadslid

Peter Zwitserloot (54) is getrouwd met Anita en heeft 2 kinderen, Niek (20) en Daan (18). Peter werkt als officier der Genie bij de Koninklijke Landmacht en doet dat al ruim 35 jaar. Op dit moment is hij geplaatst in Vught bij het Opleidings- en Trainingscentrum voor de Genie en heeft daar de functie van Plaatsvervangend Commandant, tevens Chef van de Staf. Peter is opgegroeid in Groesbeek (Vilje) en woont nu sinds 2002 op De Horst. Binnen onze gemeente vindt hij alle onderwerpen die de mensen bindt van groot belang, daarom is hij ook bestuurslid van de wijkraad Samen op de Horst. Als militair is Peter vaak ingezet in het buitenland en heeft hij gezien wat er gebeurt als de samenleving uit elkaar valt. Dat moeten wij hier in Nederland voorkomen! Hij zet zich daarom graag in voor de gemeenschap. Peter komt vanuit VOLG en heeft daar ervaring opgedaan als carrousellid.

Jelena Vovk

Carrousellid

Rob Bekers

Carrouselvoorzitter


Contact opnemen met de gemeenteraads- en carrouselleden

Heb je een vraag onze voltallige fractie, of aan een van onze raadsleden of carrouselleden? Gebruik dan onderstaand formulier. Geef in het bericht goed aan of het om de hele fractie gaat, of slechts één van hen. Je ontvangt zo snel mogelijk antwoord!