De komende vier jaar gaat Kernachtig Groesbeek zich inzetten voor de inwoners van de gemeente Berg en Dal. Dat doen we in gemeenteraad en carrousel, maar zeker ook in het College van B&W. Namens Kernachtig Groesbeek zijn Irma van de Scheur en Erik Weijers de wethouders.

Irma van de Scheur

Irma van de Scheur is bijna 25 jaar geleden in Groesbeek komen wonen. Haar man en twee kinderen zijn rasechte Groesbekers. Irma heeft het dorp, en dan vooral de mensen, in haar hart gesloten. Vier jaar geleden werd ze wethouder namens de Groesbeekse Volkspartij, met name rond de thema's zorg, welzijn, inkomen, werk en economie. En dat doet ze met heel veel plezier en passie. Irma stond op de tweede plaats op de eerste lijst van Kernachtig Groesbeek en gaat nu beginnen aan haar tweede termijn als wethouder, met grotendeels dezelfde portefeuille. Ze gaat zich heel graag nog eens vier jaar inzetten voor deze gemeente en haar inwoners.

Portefeuille:

Lokale toegangspoort
Welzijn en volksgezondheid
Wmo en jeugd
Werk en inkomen
Economische zaken en werkgelegenheid
Statushouders
Vierde locoburgemeester

Erik Weijers

Erik Weijers is sinds 2006 actief namens VOLG in de gemeentepolitiek, twaalf jaar als raadslid en 3,5 jaar als wethouder. Tijdens verkiezingen van maart 2022 was hij de eerste lijsttrekker van Kernachtig Groesbeek. Geboren en getogen in Groesbeek, getrouwd met Sonja en vader van twee kinderen. Ruim 30 jaar bestuurslid bij Kleindierenvereniging Edelras. Ook bij Volleybalvereniging Ikaros al jarenlang vrijwilliger en sinds 2019 voorzitter. Erik vindt dat politiek vaak pas tastbaar wordt als het dichtbij komt. Je moet als politicus altijd helder zijn en duidelijk blijven in je standpunt. Je kunt het nooit met alle partijen eens zijn, maar het meest vervelend is onduidelijk zijn over je in te nemen standpunt of nog erger: draaien als een blad aan de boom.

Portefeuille:

Energietransitie
Natuur en landschap
Toerisme en recreatie
Monumenten, erfgoed en archeologie
Kunst, cultuur en musea • Bibliotheek
Onderwijs en sport
Accommodaties en subsidies
Eerste locoburgemeester


Contact opnemen met de wethouders

Heb je een vraag een van de wethouders? Gebruik dan onderstaand formulier. Geef in het bericht goed aan aan welke van de twee wethouders je de vraag richt. Je ontvangt zo snel mogelijk antwoord!