Het laatste nieuws over de vorming van het gemeentebestuur

Gepubliceerd op 1 april 2022 om 00:11

Gisteravond zijn de gemeenteraadsleden (Gemeenteraad Berg en Dal) beëdigd. Op de groepsfoto zijn namens Kernachtig Groesbeek Erik Weijers, Irma van de Scheur, Wiebo Kersten, Johanna Brouwer, Hans Peters, Ruud Verstraaten en William Janssen te ontdekken.

Op het moment zijn er met alle partijen verkennende gesprekken gevoerd om tot een coalitievorming te komen. Het initiatief hiervoor ligt bij Kernachtig Groesbeek omdat we de grootste partij zijn.

Alle gesprekken vonden in een goede sfeer plaats en de partijen hebben aangegeven hoe zij de aankomende raadsperiode zien en wat er voor hen belangrijk is om mee te nemen.

Hiermee gaan we aan de slag. We willen geen ‘traditionele’ coalitie-oppositie verhouding maar willen zoveel mogelijk draagvlak voor het akkoord waarmee we gaan komen. Een akkoord waarin elke partij zijn kleur kan ontdekken en waarmee we als gehele raad en college de aankomende vier jaar mee aan de slag gaan. Want we moeten aan de slag, er komt veel op ons af en er ligt veel om af te handelen.

Op maandag 4 april om 20.30 uur zal de coalitievorming besproken worden in de raadszaal van het gemeentehuis. We houden u op de hoogte!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.