Gezamenlijke inbreng Kernachtig Groesbeek tijdens Begrotingsraad (5/6)

Gepubliceerd op 26 november 2021 om 13:37

Iedereen kan bijdragen aan een betere leefomgeving en een beter milieu. Klimaatadaptatie speelt daarbij een grote rol. Klimaatadaptatie is het proces waarbij men de omgeving aan gaat passen aan het veranderende klimaat. Hierin hebben we allemaal een verantwoordelijkheid en wij zijn van mening dat de gemeente hierin een voorbeeldfunctie heeft.

Erik Weijers (Groesbeekse Volkspartij, VOLG en Sociaal Groesbeek): “Kiezen (indien mogelijk) voor groen in de openbare ruimte en daarmee te zorgen voor ontstening is al een belangrijke keuze. Maar daarmee zijn we er niet. Wij zijn van mening dat door het actief informeren en ondersteunen van inwoners en organisaties een betere wisselwerking gaat ontstaan. Deze wisselwerking zorgt weer voor bewustwording en dat er zoveel mogelijk groen in stand blijft. In stand houden van groen en het vervangen van steen door groen moet gewoon vaker voorkomen.”

Het belangrijkste verzoek dat aan het college gedaan werd is dat er een voorstel richting de raad moet komen waarin uitgewerkt is welke stappen de Gemeente Berg en Dal kan zetten in het kader van Operatie Steenbreek met de daarbij behorende kosten en het beoogde effect van deze stappen.

De motie is unaniem aangenomen wat inhoudt dat iedereen het ermee eens was. Dit is natuurlijk een mooi succes!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.