Gezamenlijke inbreng Kernachtig Groesbeek tijdens Begrotingsraad (3/6)

Gepubliceerd op 10 november 2021 om 23:30

Energieprijzen rijzen de pan uit. De minima worden hierdoor het hardst getroffen. Reden genoeg voor ons om een motie in te dienen die erin voorziet dat er een energiecoach aangesteld wordt die huishoudens inzicht in hun energieverbruik geeft, adviseert over energieverbruik en ook tips geeft hoe er energie bespaard kan worden.

Woordvoerder Hans Peters namens Groesbeekse Volkspartij, VOLG en Sociaal Groesbeek gaf aan dat het heel erg belangrijk is dat mensen geholpen worden. 'Advies en tips zijn heel erg nuttig om ervoor te zorgen dat de kosten binnen de perken blijven. Een mogelijkheid die de energiecoach verder moet hebben is om de mensen die het nodig hebben te voorzien van een pakket met energiebesparende producten. Al met al natuurlijk super dat de motie aangenomen is en dat we op deze manier de mensen die het lastig hebben enigszins kunnen helpen.'

De motie werd aangenomen met 16 stemmen voor (Groesbeekse Volkspartij, VOLG, Sociaal Groesbeek, Polderbreed, GJS, Voor Berg en Dal, GroenLinks Berg en Dal, PvdA Berg en Dal en D66 Berg en Dal) en 4 tegen (CDA).

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.