Kernachtig Groesbeek wil einde van jeugdoverlast

Gepubliceerd op 21 november 2023 om 21:08

Tekst: Omroep Berg en Dal

Zijn er voor politie of boa's mogelijkheden om in het centrum van Groesbeek te conroleren op wapenbezit. Deze concrete vraag stelt raadslid Hennie Eikholt namens de fractie van Kernachtig Groesbeek aan het college van B&W van Berg en Dal, waartoe Groesbeek behoort.

De partij Kernachtig Groesbeek maakt zich zorgen over de overlast door jongeren in het centrum van Groesbeek. Dat gebeurt in de nabijheid van het winkelhart, maar ook in de Dorpsstraat en op andere locaties zoals bijvoorbeeld scholen.

Vernielingen en rotzooi

Hennie Eikholt: "De recente vechtpartij waarbij een mes werd getrokken is wat ons betreft een nadrukkelijk dieptepunt. Het toekijken en zelfs aanmoedigen van kijkers baart ons ook zorgen."

De overlast vindt al jarenlang plaats, met tussenperiodes waarin het relatief rustig is. Volgens Kernachtig Groesbeek kenmerkt de overlast zich onder andere door het besmeuren van etalages van winkels en het aanrichten van vernielingen.

Verder gaat het om geluidsoverlast, zoals het afsteken van zwaar vuurwerk. Ook is er sprake van gevaarlijk verkeersgedrag in de nacht, in de vorm van racen. Vrij recent zijn de vernielingen en rotzooi veroorzaakt door hangjongeren bij de Groesbeekse basisschool 't Vossenhol.

Partij wil dat gemeente optreedt

Hennie Eikholt heeft over deze problematiek officieel schriftelijke raadsvragen gesteld aan het college. Is het college het met ons eens dat hiertegen moet worden opgetreden, zo vraagt het raadslid. Daarnaast wil hij weten of de juridische mogelijkheden van cameratoezicht zijn overwogen.

De raadsfractie van Kernachtig Groesbeek zegt nu te wachten op concrete actie door het college om de overlast aan te pakken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.