Geen bewijzen gevonden en geen vervolgonderzoek

Gepubliceerd op 10 maart 2023 om 20:43

In de raadsvergadering van 9 maart 2023 is het rapport van onderzoeksbureau Hoffmann besproken. Het bureau was ingeschakeld naar aanleiding van de mogelijke integriteitsschending door wethouder Alex ten Westeneind (LOKAAL!).

Aanleiding voor het onderzoek waren beschuldigingen van CDA-raadslid Wim Bakker aan het adres van wethouder Alex ten Westeneind en later ook aan dat van burgemeester Mark Slinkman. De beschuldigingen werden in eerste instantie ook ondersteund door VVD raadslid Remco Hammer. De uitkomst van het rapport van Hoffmann is dat er geen enkel bewijs is gevonden voor de beschuldigingen en dat er geen vervolgonderzoek benodigd is.

Kernachtig Groesbeek is blij dat er een eind is gekomen aan deze kwestie. Een kwestie die elf maanden lang de politiek in een wurggreep heeft gehouden. In dit proces zijn personen en politieke partijen onterecht beschadigd en dat betreuren wij ten zeerste.

Onze partij neemt nadrukkelijk afstand van de beschuldigingen van Wim Bakker die, zo blijkt uit het rapport, gebaseerd zijn op “geruchten” en “horen zeggen”. Wij spreken hierbij nogmaals onze volledige steun uit aan burgemeester Mark Slinkman en wethouder Alex ten Westeneind.

Van Kernachtig Groesbeek mag u blijven verwachten dat wij alles in het werk stellen om onze gemeente op een open en eerlijke wijze te besturen. Samen met andere partijen op basis van vertrouwen. Op deze manier werken we aan een gemeente die nog mooier wordt om in te wonen, werken en recreëren. Hier zijn we altijd mee bezig geweest en dit zullen we altijd blijven doen, dat is onze kerntaak en prioriteit.

Meer informatie is te vinden via het persbericht van de gemeente Berg en Dal.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.